MENU
HOME

BIBLIOTHEEK
- Boeken
- Perkamentus
- Personages
- Verjaardagen personages
- Personen
- Zwerkbalcarrière

BIOSCOOP
- Acteurs
- Andere films van acteurs
- Filmlocaties
- Films
- Verjaardagen

INFORMATIE
- Fabeldieren
- JK Rowling
- Persoonsnamen
- Prof. lessen
- Spreuken
- Toverdranken
- Wegisweg
- Zweinstein
- Zweinsveld
- Zwerkbal

GALERIJ

EN VERDER
- Over de site
- Via-via's
- Contact

RPG
HarryPotterTimes.com

Wie is Albus Perkamentus?

 

Albus Perkamentus is het schoolhoofd van Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Verder is hij Commandeur in de Orde van Merlijn, Internationaal tovergrootmeester, Heksenleider 1e klas, Opperste Hotemetoot van de Wereldbond van Toverlieden en ook nog voorzitter van het Internationaal Overlegorgaan van Heksenmeesters en Hoofdbewindwijzer van de Wikenweegschaar.

Zijn volledige naam is Albus Parcival Wolfram Bertus Perkamentus. Hij werd in 1844 geboren en is de grootste tovenaar van zijn tijd. Hij is ook de enige tovenaar, waar Voldemort bang voor is.

Hij heeft belangrijke dingen gedaan in zijn leven. Zo heeft hij de duistere tovenaar Grindelwald in 1945 verslagen. Hij heeft ook de twaalf verschillende toepassingen ontdekt van drakenbloed. Verder deed hij met Nicholaas Flamel onderzoek op het gebied van de alchemie.

Albus Perkamentus was in eerste instantie leraar gedaanteverwisselingen op Zweinstein, maar volgde later professor Wafelaar op als schoolhoofd.

Als mens is hij vooral beleefd en vriendelijk en geeft hij iedereen gelijke kansen. Hij is niet bevooroordeeld en gelooft dat iedereen een goede kant heeft. Hij heeft een apart gevoel voor humor en wordt door velen als een zonderling gezien.

De meeste tovenaars en heksen zijn overtuigd van zijn grote magische vermogens, maar hij blijft altijd bescheiden.

Als huisdier heeft hij een feniks, Felix, die woont in zijn kantoor, dat te betreden is, als je weet wat zijn favoriete snoepgoed is. De veren van Felix zijn de magische kernen van de toverstokken van Harry en Voldemort.
In zijn kantoor staan allerlei instrumenten, waar de precieze bedoeling niet duidelijk van is.
Aan de muur hangen schilderijen van de vorige schoolhoofden, die regelmatig van zich laten horen.
In zijn kantoor bewaart hij de Sorteerhoed, maar ook de hersenpan, waarin je gedachten kunt bewaren. 

© Albus-Perkamentus.nl - Contact