MENU
HOME

BIBLIOTHEEK
- Boeken
- Perkamentus
- Personages
- Verjaardagen personages
- Personen
- Zwerkbalcarrière

BIOSCOOP
- Acteurs
- Andere films van acteurs
- Filmlocaties
- Films
- Verjaardagen

INFORMATIE
- Fabeldieren
- JK Rowling
- Persoonsnamen
- Prof. lessen
- Spreuken
- Toverdranken
- Wegisweg
- Zweinstein
- Zweinsveld
- Zwerkbal

GALERIJ

EN VERDER
- Over de site
- Via-via's
- Contact

RPG
HarryPotterTimes.com

Boeken

Harry Potter en de Halfbloed Prins.

Het verhaal begint met de dreuzelpremier, die een bezoek krijgt van Cornelis Droebel. Hij komt vertellen, dat er een nieuwe Minster van Toverkunst is, Rufus Schobbejak. Verder weet hij hem te vertellen, dat alle problemen, die de laatste maanden in het land voorkwamen, te wijten zijn aan de terugkeer van Voldemort en zijn Dooddoeners.
Narcissa Malfidus legt met haar zus Bellatrix van Detta een bezoek af aan Severus Sneep om hem te vragen of hij Draco wil en kan helpen met de opdracht, die hij gekregen heeft van Voldemort. Severus Sneep legt een Onbreekbare Eed ervoor af, maar Bellatrix vertrouwt hem niet.
Professor Perkamentus bezoekt Harry al na een paar weken bij zijn oom en tante en vertelt hem, dat hij alle bezittingen van Sirius heeft geërfd, maar Harry wil ze eigenlijk niet. Knijster gaat naar Zweinstein en het huis blijft het Hoofdkwartier van de Orde van de Feniks.
Daarna neemt Perkamentus hem mee naar Hildebrand Slakhoorn, om hem over te halen op Zweinstein les te komen geven. Dat lukt, omdat Slakhoorn dol is op beroemde tovenaars en Harry niet kan weerstaan. Daarna brengt Perkamentus Harry naar het Nest, het huis van de Wemels, en vertelt hem, dat hij privéles van Perkamentus gaat krijgen dit schooljaar.
In het Nest is Hermelien er ook al, maar ook Fleur Delacour, die nu verloofd is met Bill, de oudste broer van Ron.
In het Nest komen de uilen met de uitslagen van de SLIJMBBALlen. Harry heeft het goed gedaan, alleen voor Toverdranken niet goed genoeg om door te mogen voor een PUIST, wat hij wel nodig heeft, omdat hij Schouwer wil worden. Hij is aanvoerder geworden van het Zwerkbalteam.
Als Harry, Ron en Hermelien hun inkopen gaan doen op de Wegisweg komen ze bij Madame Mallekin Draco Malfidus met zijn moeder tegen. Hij wordt kwaad op Madame als ze zijn mouw op wil stropen en gaat er met zijn moeder vandoor. Tijdens een bezoek aan de Tovertweelings Topfopshop, de fopwinkel, die Fred en George Wemel gestart zijn, dankzij het beginkapitaal, dat ze van Harry gekregen hebben, zien ze Draco alleen in de straat lopen en besluiten ze hem te volgen. In de Verdonkeremaansteeg zien ze hem bij Odius en Oorlof, waar hij informeert naar de reparatie van iets. Om zijn vraag druk bij te zetten laat hij Odius wat ziet, waar die erg van schrikt. Harry trekt hierdoor de conclusie, dat Draco ook Dooddoener is geworden om zijn vaders fouten goed te maken. Ron en Hermelien vinden dat onzin: hij zou er te jong voor zijn.
In de Zweinsteinexpress wordt Harry door Slakhoorn uitgenodigd om in zijn coupé te komen lunchen. Er zijn ook andere leerlingen, die allemaal bekende familie hebben en Ginny, omdat zij een goede spreuk deed, die hij zag. Daarna probeert Harry onder zijn Onzichtbaarheidsmantel Draco af te luisteren, maar Draco blijkt het door te hebben en spreekt de Verstijvingsvloek over hem uit bij het verlaten van de trein. Gelukkig wordt hij door Tops gevonden en naar school begeleid.
Op school blijkt dat Sneep eindelijk leraar Verweer Tegen de Zwarte Kunsten geworden is en Slakhoorn de nieuwe leraar Toverdranken is. Deze stelt niet de hoge eisen van Sneep en zo mogen Harry en Ron toch de lessen volgen. Omdat ze geen boek hadden gekocht lenen ze die uit de kast van het lokaal en Harry heeft er eentje, dat helemaal volgeschreven is door de vorige eigenaar. Als hij de bijgeschreven aanwijzingen volgt, blijkt dat die goed werken en zo wint hij in de eerste les een flesje Felix Fortunatis, geluksdrank. Het boek was van de ´Halfbloed Prins´, staat erin. Er staan ook zelfbedachte spreuken in.
De lessen met Perkamentus zijn meestal het bekijken van herinneringen over Marten Vilijn, zodat ze meer komen te weten over zijn geschiedenis. De vader van Marten was een dreuzel en zijn moeder een heks, die uiteindelijk in de steek gelaten werd en na zijn geboorte overleed.
Als de zwerkbaltrainingen er aan gaan komen, moet Harry selecties houden. Bij de Jagers wordt Ginny Wemel, het zusje van Ron, gekozen. En na de Drijvers doet Ron weer mee voor Wachter. Hermelien helpt hem een handje, door zijn tegenstander, Magnus Stoker, te vervloeken, zodat hij de Slurk mist.
Als ze van het eerste weekenduitje Zweinsveld teruglopen naar het kasteel, lopen ze achter Katja Bell en haar vriendin, die ruzie aan het maken zijn. Ineens rijst Katja de lucht in en begint ze te gillen, waarna ze neervalt. Ze is duidelijk vervloekt door iets wat in een pakketje zat, waarvan het papier gescheurd is. Hulp wordt gehaald en ze nemen het pakketje mee in een sjaal. Harry herkent bij Perkamentus de inhoud van het pakketje als een ketting, die hij eerder bij Odius en Oorlof gezien heeft. Van wie ze het gekregen had, is niet bekend. En omdat ze op de ziekenzaal ligt en later naar het St. Holisto gaat, weet niemand het. Harry verdenkt Draco ervan.
Een volgende les met Perkamentus brengt hem en Harry naar het weeshuis waar Vilijn opgegroeid is, totdat Perkamentus hem daar ophaalde.
Als de eerste Zwerkbalwedstrijd gespeeld moet worden, is Ron heel zenuwachtig. Bij het ontbijt doet Harry alsof hij Felix Fortunatis in het drankje van Ron doet en Hermelien is daar erg boos om. Ron speelt heel erg goed en ook Hermelien denkt dat hij vals gespeeld heeft. Hij laat zien dat hij dat niet heeft gedaan en tijdens het feest na de wedstrijd zoent Ron met Belinda, waardoor Hermelien helemaal van streek is. Harry begrijpt wat Hermelien voelt, want toen hij Daan met Ginny zag zoenen, merkte hij dat hij wel meer voor haar voelde dan vriendschap.
Voor de kerst houdt Slakhoorn weer een feestje. Alle eerdere feestjes heeft Harry moeten missen, maar Hermelien was er meestal wel. Nu mogen ze een gast meebrengen en Hermelien wil eigenlijk Ron uitnodigen, maar omdat die nogal onuitstaanbaar doet, gaat ze met Magnus Stoker, enkel om Ron te pesten. Harry neemt Loena mee, als goede vriendin. Draco probeert het feestje onuitgenodigd binnen te komen, maar wordt gepakt en Sneep neemt hem mee naar een lokaal, terwijl Harry hen volgt. Hij hoort dat Sneep probeert Draco hem te laten helpen, maar Draco wil dat niet. Het bewijs voor Harry, dat Draco iets van plan is. Ron en Hermelien kunnen hier niet omheen.
De kerst wordt in het Nest doorgebracht. Tijdens het diner komen onverwacht de Minister van Toverkunst, Rufus Schobbejak, en zijn assistent Percy Wemel, de broer van Ron, langs. De Minister wil Harry overhalen om het Ministerie openlijk te steunen in hun beleid. Harry, die al in de Ochtendprofeet de Uitverkorene genoemd werd, wil dit niet doen. De Minister vertrekt zwaar beledigd en Percy volgt hem, na amper een woord gewisseld te hebben met zijn familie.
Na de kerstvakantie heeft Harry weer een les met Perkamentus en in een herinnering gaan ze met Marten naar het huis van de Mergels, waar alleen zijn oom nog leeft. Een andere herinnering is er een van Slakhoorn, waarin Marten hem vraagt naar Gruzielementen, maar met die herinnering is geknoeid en Harry krijgt de opdracht de echte herinnering van Slakhoorn te krijgen. Als Harry dat probeert, heeft Slakhoorn hem door en probeert hem vanaf dan te ontlopen.
Wat later belandt Ron op de ziekenzaal door het drinken van vervloekte mede bij Slakhoorn, die eigenlijk bedoeld was geweest voor Perkamentus. Harry weet hem te redden. Iemand lijkt het op Perkamentus voorzien te hebben en Harry denkt weer dat het Draco is.
Een volgende les met Perkamentus laat een herinnering zien, waarin Marten, als werknemer van Odius en Oorlof, zeer geïnteresseerd is in voorwerpen met een historische achtergrond. En nog eentje, waarin hij komt solliciteren op Zweinstein om leraar te worden. Hij werd niet aangenomen, omdat hij te jong was. Perkamentus dringt Harry aan om de herinnering van Slakhoorn te krijgen.
Harry komt er via Dobby en Knijster, die Draco gevolgd hebben, achter dat hij in de Kamer van Hoge Nood bezig is. Wat hij daar doet, weet hij niet. Hij probeert er op allerlei manieren binnen te komen.
Hagrid komt met nieuws: Aragog is overleden en of ze hem willen bijstaan bij de begrafenis. Harry besluit een slok Felix Fortunatis te nemen om Slakhoorn uit te horen en vertrekt naar Hagrid. Onderweg komt hij Slakhoorn tegen en weet die over te halen mee te gaan. Samen begraven ze Aragog en daarna slaan Hagrid en Slakhoorn aan het drinken. Heel wat flessen later weet Harry de herinnering van Slakhoorn eindelijk te krijgen.
Hij gaat direct naar Perkamentus en in de herinnering blijkt Marten aan Slakhoorn te vragen hoe je Gruzielementen maakt (door iemand te doden splijt je ziel) en of zeven Gruzielementen niet het beste zou zijn (is één keer splijten al niet erg genoeg). Zo komen ze erachter, dat Voldemort waarschijnlijk zeven Gruzielementen gemaakt heeft van voorwerpen, die voor hem belangrijk zijn en een speciale betekenis hebben. Zo denkt hij onsterfelijk te worden. Perkamentus belooft Harry, dat hij het volgende Gruzielement mee mag zoeken.
Als Harry ruzie krijgt met Draco spreekt hij een vervloeking over hem uit, die uit het Toverdrankenboek van de Halfbloed Prins komt. Het is een gruwelijke spreuk, die de borst van Draco opensnijdt. Sneep wordt erbij gehaald en die laat Harry zijn boek halen, maar die neemt het van Ron mee. Later verstopt hij zijn eigen boek in de Kamer van Hoge Nood. Harry krijgt straf van Sneep en daardoor mist hij de laatste Zwerkbalwedstrijd. Als hij terugkomt van zijn straf blijkt dat de wedstrijd toch gewonnen is en daardoor heeft Griffoendor ook de Zwerkbalcup gewonnen. In alle opwinding zoent Harry Ginny en ziet ook dat Ron dat oké vindt.
Als Harry weer naar Perkamentus moet, gaan ze op pad. Ze verdwijnselen vanuit Zweinsveld naar de grot aan zee. Daarbinnen is een groot meer met een eilandje in het midden, dat ze met een bootje bereiken. Er staat een schaal met een vloeistof erin, die blijkbaar enkel verwijderd kan worden door het te drinken. Perkamentus doet dat en Harry zorgt ervoor dat hij blijft drinken, want dat heeft hij moeten beloven. Onderin ligt een medaillon. Perkamentus is behoorlijk verzwakt door het drinken van de vloeistof. Op de terugweg moeten ze nog necroten af zien te weren en dan kunnen ze terug naar Zweinsveld.
In Zweinsveld zien ze boven de Astronomietoren het Duistere Teken hangen. Ze lenen twee bezems en vliegen ernaartoe. Daar aangekomen wordt Harry, onder zijn Onzichtbaarheidsmantel, verstijfd, terwijl Perkamentus ontwapend wordt door Draco. Draco wil Perkamentus vermoorden, maar krijgt het niet voor elkaar. Als Sneep ook boven komt, spreekt hij de Avada Kedavra-vloek uit en Perkamentus valt over de reling. Harry blijkt niet meer verstijfd en gaat achter Draco en Sneep aan.
Beneden zijn zijn vrienden en leden van de Orde van de Feniks in gevecht met diverse Dooddoeners, maar Harry rent door. Buiten probeert hij hen staande te brengen, maar Sneep weet hem af te weren en laat dan weten dat hij de Halfbloed Prins is. Draco en Sneep weten te vluchten.
Harry gaat terug naar de voet van de Astronomietoren naar het lichaam van Perkamentus. Hij vindt daar het Medaillon. Er zit perkament in, waarop staat, dat het niet het echte Gruzielement is.
Later klinkt overal het gezang van Felix de feniks. Er zijn vele gewonden door het gevecht en Bill is gebeten door Vaalhaar, de weerwolf, die ook verantwoordelijk is voor Lupos. Maar het was geen volle maan. Hij was meegekomen met de Dooddoeners, die door Draco het kasteel binnengesmokkeld waren.
Iedereen treurt om het verlies van Perkamentus en Harry besluit dat hij niet terug gaat komen naar school en hij neemt ook afscheid van Ginny, om haar niet in gevaar te brengen. Perkamentus wordt begraven op het terrein van de school in een witte tombe.
Ze hebben nog één leuke gebeurtenis om naar uit te kijken: de bruiloft van Bill en Fleur. Daarna zal het drietal vertrekken om op zoek te gaan naar de rest van de Gruzielementen en die te vernietigen, zodat ze een kans krijgen, dat Voldemort vernietigd kan worden. 

 

© Albus-Perkamentus.nl - Contact