MENU
HOME

BIBLIOTHEEK
- Boeken
- Perkamentus
- Personages
- Verjaardagen personages
- Personen
- Zwerkbalcarrière

BIOSCOOP
- Acteurs
- Andere films van acteurs
- Filmlocaties
- Films
- Verjaardagen

INFORMATIE
- Fabeldieren
- JK Rowling
- Persoonsnamen
- Prof. lessen
- Spreuken
- Toverdranken
- Wegisweg
- Zweinstein
- Zweinsveld
- Zwerkbal

GALERIJ

EN VERDER
- Over de site
- Via-via's
- Contact

RPG
HarryPotterTimes.com

Personages

Harry Potter: Hij is het waar alles om draait. Als er problemen zijn, zal Harry ze vinden. Hij heeft nu zes jaar gedaan op Zweinsteins Hogeschool voor Hocus-Pocus en Hekserij. Hij is de zoon van James en Lily Potter, die vermoord zijn door de duistere tovenaar Heer Voldemort. Na de moord woonde hij bij zijn oom, tante en neefje. Voldemort had geprobeerd Harry ook te vermoorden, maar dat mislukte en Voldemort verloor zijn krachten en verdween. Harry hield er een bliksemvormig litteken op zijn voorhoofd aan over.
Op Zweinstein komt Harry in de afdeling Griffoendor en wordt hij zoeker in het zwerkbalteam.
Hij komt steeds weer in contact met Voldemort en die weet een nieuw lichaam te verkrijgen. De profetie zei, dat ze niet naast elkaar kunnen leven en dat de één door de ander zal sterven.
Harry rouwt nog steeds om het verlies van zijn peetvader, Sirius Zwarts, vermoord door een Dooddoener van Voldemort. Ook de dood van Perkamentus is moeilijk te verkroppen voor hem en hij wil de school verlaten om achter Voldemort aan te gaan.

Ron Wemel: Ron is één van Harry’s twee beste vrienden op Zweinstein en ook een Griffoendor. Zoals alle Wemels heeft hij fel rood haar en sproeten. Hij is soms jaloers op Harry’s beroemdheid en schaamt zich ook voor het gebrek aan geld van zijn familie.
Hij heeft een tijdje niet gesproken met Harry in boek 4, toen Harry’s naam uit de vuurbeker was gekomen en hij meedeed aan het Toverschooltoernooi. Ze maakten het goed, nadat Ron zich realiseerde, dat Harry in gevaar was.
Ron is doodsbang voor spinnen, sinds zijn oudere broer zijn teddybeer in een spin veranderde, toen Ron een peuter was.
Hij is nu een klassenoudste van Griffoendor, speelt wachter in het zwerkbalteam en staat Harry altijd bij als het nodig is.
Er lijkt wat te groeien tussen hem en Hermelien Griffel.

Hermelien Griffel: Deze Griffoendor, Harry’s andere beste vriend, is de slimste heks van hun jaar. Met een bos haar en grote voortanden (die ze wat heeft laten krimpen in boek 4), kan Hermelien soms een betweter zijn, maar ze is altijd een goede vriend voor Harry.
Ze wordt door sommige andere leerlingen, zoals Draco Malfidus, veracht, omdat haar ouders dreuzels zijn (niet-tovenaars).
Ze houdt zich het liefst aan de regels en zou graag willen dat Harry wat minder problemen zou maken, maar ze is er altijd om hem te helpen als dat nodig mocht zijn. Ook zij is klassenoudste van Griffoendor.

Albus Perkamentus: Schoolhoofd van Zweinstein. Van Perkamentus wordt gezegd, dat hij de enige tovenaar is die Voldemort vreest.
Lang, met een lange witte baard, felblauwe ogen en een lange kromme neus, is Perkamentus van het begin af aan betrokken bij Harry’s leven. Het was Perkamentus, die besloten had, dat Harry moest leven bij zijn verschrikkelijke oom en tante na de dood van zijn ouders. Sinds Harry’s aankomst op Zweinstein, heeft Perkamentus altijd een oogje in het zeil gehouden.
Ook heeft hij de Orde van de Feniks weer tot leven geroepen, nadat Voldemort was teruggekeerd.
In het zesde jaar neemt hij Harry zelfs mee op een missie om Voldemort dwars te zitten. Die wordt hem fataal en wat moet de school nu verder zonder hem?

Draco Malfidus: De bleke, blonde Malfidus is Harry’s meest gehate vijand, tenminste onder de Zweinstein studenten. Hij is lid van de afdeling Zwadderich, dat veel aanhangers van Voldemort voortbracht.
Malfidus vindt zichzelf beter dan vele studenten, omdat hij van één van de oudste puurbloed tovenaarfamilies afstamt. Hij spot steeds met de armoede van Ron’s familie.
Harry heeft een hekel aan hem vanaf het moment dat ze elkaar hebben ontmoet.
Malfidus trekt veel op met de dommekrachten Korzel en Kwast.
Zijn vader blijkt in jaar 5 een Dooddoener te zijn en wordt gevangengezet in Azkaban. Daarna neemt Draco een taak op zich om Voldemort te helpen, maar hij kan Perkamentus niet vermoorden, wat Sneep dan maar doet en daarna vluchten ze samen.

Familie Duffeling: Herman, Petunia en zoon Dirk zijn Harry’s gemene, niet-magische familie. Petunia was Lily’s zus. De Duffelingen, die alles haten wat abnormaal is, hebben Harry jarenlang slecht behandeld. Hij verblijft er tijdens de zomervakanties, maar ze zijn erg blij dat hij de andere vakanties op school blijft.
Herman en Petunia denken dat de wereld draait om hun overgewichtige, bazige klont van een zoon, Dirk.
Maar er is meer aan Petunia; ze is niet zo onbewust van de magische wereld als wij denken. Ze weet van Azkaban en misschien nog wel andere dingen.

Familie Wemel: Ron’s ouders, Arthur en Molly, hebben zes andere kinderen: Bill, Charlie, Percy, Fred, George en Ginny. Heel erg liefdevol en heel erg arm, leeft de familie in een bouwvallig huis in Greenwitch. Ze hebben zo ongeveer Harry geadopteerd, en zijn allemaal erg verzot op hem. Zeker Molly heeft een zwak voor Harry en stuurt hem Kerstcadeaus vanaf zijn eerste jaar op Zweinstein.
De Wemels komen op voor Harry bij de Duffelingen en zijn als familie voor Harry tijdens het erg gevaarlijke Toverschooltoernooi.
Arthur werkt op het Ministerie van Toverkunst.
Ginny, de jongste en het enige meisje, wordt een sterke heks. Zij was verliefd op Harry, maar is er inmiddels overheen.
Maar in zijn zesde jaar bloeit er toch weer iets op tussen hen, maar Harry verbreekt hun relatie om achter Voldemort aan te gaan.

Heer Voldemort: De meest duistere tovenaar aller tijden. Voldemort had een schrikbewind gevoerd in de magische wereld. Hij en zijn aanhangers, de Dooddoeners, waren verantwoordelijk voor het martelen en doden van vele tovenaars, dat stopte in de nacht dat hij achter de Potters aanging. Hij vermoordde Lily en James Potter, maar toen hij probeerde om Harry te vervloeken, kaatste de vloek terug en verzwakte hem dat ernstig. Hij vluchtte en zijn macht over de magische wereld was weg.
De meesten geloofden (of wilden geloven) dat hij voorgoed verslagen was. Maar hij is teruggekeerd en de magische wereld verkeert weer in een staat van paniek.

Lucius Malfidus: Draco’s vader, een man nog slechter dan zijn zoon. Lucius is een Voldemort aanhanger. Hij haat dreuzels en alle afstammelingen van niet-magische families.
Gebruikmakend van geld en macht, probeert hij veel dingen te beïnvloeden; hij probeerde Perkamentus ontslagen te krijgen van Zweinstein, maar verloor.
Hij zit nu in Azkaban, omdat hij een Dooddoener is.

Minerva Anderling: Een professor aan Zweinstein en ook het vervangende schoolhoofd. Ze geeft les in transfiguratie of gedaanteverwisseling en is afdelingshoofd van Griffoendor.
Ze heeft Harry’s zwerkbalcarrière gestart, toen ze hem de eerste keer op een bezem zag vliegen.
Ze is een strengkijkende vrouw, ze draagt haar haar in een knot en heeft een bril, die eruit ziet als de tekening rond de ogen van de cyperse kat, waarin ze kan veranderen.
Zij is ook een lid van de Orde van Feniks, die vecht tegen Voldemort en zijn aanhangers.

Peter Pippeling: Peter was ook een vriend van James Potter. Hij werd uiteindelijk de geheimhouder van de Potters in plaats van Sirius, wat hen fataal werd, omdat hij te zwak was om Voldemort te weerstaan. Hij sneed zijn eigen pink af, zodat het leek of hij dood was en veranderde zichzelf in een rat.
Als rat woonde hij jarenlang bij de Wemels. Totdat in het derde jaar zijn ware identiteit bekend werd en hij moest vluchten. Hij vluchtte naar Voldemort en hielp mee om Voldemort weer een lichaam te geven.

Remus Lupos: Remus was een vriend van James Potter. Hij is als kind gebeten door een weerwolf en er daardoor ook één geworden. Perkamentus vond dat hij gewoon naar Zweinstein moest kunnen en als hij weerwolf ging worden, ging hij naar het Krijsende Krot, totdat hij weer veilig was.
Hij wordt in Harry’s derde jaar leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten. Hij helpt Harry zich tegen de dementors verweren. Aan het eind van het jaar wordt duidelijk dat hij een weerwolf is en vertrekt hij weer.
Later wordt hij ook een lid van de Orde van de Feniks.

Rubeus Hagrid: Sleutelbewaarder en terreinknecht van Zweinstein en sinds jaar 3 professor in de Verzorging van Fabeldieren. Het was Hagrid, groter dan iedereen dankzij zijn reuzenmoeder, die Harry op zijn 11de verjaardag kwam vertellen over zijn verleden. Hij was een Zweinstein student, die van school gestuurd was, nadat hij op had moeten draaien voor een misdaad, gepleegd door Marten Vilijn, die later Heer Voldemort werd.
Hij is gecharmeerd door gevaarlijke dieren, hoe angstaanjagender, hoe beter. In Harry’s eerste jaar had Hagrid een illegale draak, een kleine Noorse Bultrug, met de naam Norbert.
Hij bracht ook zijn wilde reuzenhalfbroer terug naar Zweinstein (in het geheim) en denkt erover om een vriendinnetje voor hem te zoeken. Hij is ook een lid van de Orde van de Feniks.

Severus Sneep: Afdelingshoofd van Zwadderich. Sneep is de professor Toverdranken. Maar hij wil eigenlijk liever Verweer tegen de Zwarte Kunsten geven.
Vanaf het moment dat Harry op Zweinstein arriveert, haat Sneep hem. Maar terwijl hij veel dingen doet om Harry’s leven moeilijk te maken, is hij soms ook een tegenstrijdige persoon. In het eerste jaar redt hij Harry, wat een daad van eer is, omdat James Potter hem ook een keer redde.
Een voormalige Dooddoener, hij verliet Voldemort’s dienst en ging voor de goeden werken. Dat maakt dat Perkamentus hem vertrouwt, hoewel anderen dat niet doen. Ook hij is een lid van de Orde van de Feniks.
Maar nu hij Perkamentus heeft vermoord, heeft hij moeten vluchten.

Sirius Zwarts: Sirius was de beste vriend van James Potter. Men dacht lange tijd, dat hij de Potters verraden had aan Voldemort en zat daarvoor lange tijd in Azkaban. In zijn derde jaar kwam Harry erachter dat niet Sirius zijn ouders verraden had, maar Peter Pippeling, een andere vriend. Sirius bleek ook zijn peetvader te zijn. Omdat niet bewezen kon worden, dat Sirius onschuldig was, moest hij ondergedoken blijven.
Maar als Harry in gevaar is, komt Sirius uit zijn schuilplaats en vecht mee. Het wordt zijn ondergang. Hij wordt vermoord door een nicht van hem, die Dooddoener is.

 

© Albus-Perkamentus.nl - Contact