MENU
HOME

BIBLIOTHEEK
- Boeken
- Perkamentus
- Personages
- Verjaardagen personages
- Personen
- Zwerkbalcarrière

BIOSCOOP
- Acteurs
- Andere films van acteurs
- Filmlocaties
- Films
- Verjaardagen

INFORMATIE
- Fabeldieren
- JK Rowling
- Persoonsnamen
- Prof. lessen
- Spreuken
- Toverdranken
- Wegisweg
- Zweinstein
- Zweinsveld
- Zwerkbal

GALERIJ

EN VERDER
- Over de site
- Via-via's
- Contact

RPG
HarryPotterTimes.com

Toverdranken

 

Tussen haakjes staat het boek en de pagina, waar de toverdrank het eerste wordt genoemd. Er staan ook toverdranken in de lijst, die slechts genoemd worden.
SW = Steen der Wijzen, GK = Geheime Kamer, GvA = Gevangene van Azkaban, VB = Vuurbeker, OvF = Orde van de Feniks, HBP = Halfbloed Prins

Toverdranken:

Amortentia (HBP 141) - de krachtigste liefdesdrank, die er bestaat. Hij zorgt voor een zeer sterke bevlieging of obsessie en iedereen ruikt hem anders (de geuren, die juist die persoon lekker vindt ruiken).


Benevelingsbrouwsel (GvA 240) – deze drank wordt behandeld op het examen.
Bezoar (HBP 284, maar ook al in SW 102) - een bezoar wordt tegen vele vergiffen als tegengif gebruikt worden. Het is een steen uit een geitenmaag.
Bloedverversend Elixer (OvF 380) - deze drank wordt gegeven als wonden niet goed willen genezen.
Builenverwijderaar (HBP 92) - dit is een gele pasta, die helpt tegen kneuzingen en blauwe plekken.


Doxycide (OvF 85) – een zwarte vloeistof om Doxy´s te verlammen.
Drankje om zweren te genezen (SW 103) - dit drankje bevat gedroogde brandnetels, fijngestampte slangentanden, gekookte gehoornde slakken en stekelvarkenstekels.
Drank om wonden schoon te maken (VB 272) – dit is een paars drankje, dat rookt en prikt in de wonden.
Drank van de Levende Dood (ook wel Vocht van de Levende Dood genoemd) (SW 103) - een zeer sterke slaapdrank, die gemalen affodilwortel, een aftreksel van alsem, fijngehakte valeriaanwortel en jus van een sodejusboon bevat.
Drank voor droomloze slaap (VB 523) - dit drankje is paars van kleur en zorgt voor uren rustig slapen zonder dromen.


Eeuwigdurende Elixers (HBP 230) - deze dranken worden in een toverdrankenboek genoemd.
Euforisch Elixer (HBP 358) – dit drankje wekt euforie op, en pepermunt erin verwerkt kan bijwerkingen tegen gaan.


Felix Fortunatis (HBP 142) - deze goudkleurige drank wordt ook wel vloeibaar geluk genoemd. Hij zorgt ervoor dat je geluk hebt. Erg ingewikkeld om te maken en het duurt zo´n half jaar voor hij klaar is.
Flegmaflip (OvF 185) - dit brouwsel onderdrukt angsten en laat ongerustheid verdwijnen. Bij verkeerde bereiding kan het een diepe, onomkeerbare slaap veroorzaken. Het bevat gemalen maansteen en twee druppels helleborussiroop.
Foto-ontwikkeldrank (GK 74) - deze toverdrank laat personen op foto´s bewegen.


Herrijzingsdrank van Voldemort (VB 478) - deze drank zorgde ervoor, dat Voldemort weer een lichaam terugkrijgt. Het bevat bot van de vader, onwetend geschonken, vlees van de dienaar, bereidwillig gegeven, en bloed van de gehate, met geweld geroofd.
Hiksap (HBP 358) - drankje, dat door Draco gebrouwen wordt, maar meer is er niet bekend.


Kippenvelcocktail (GK 171) – van dit drankje weten we alleen dat er rattenstaarten in zitten.
Krachtwater (OvF 243 en later 283) - dit brouwsel bevat salamanderbloed en is niet zomaar klaar, want het moet een tijdje rusten tussendoor.


Levenselixer (SW 163) - dit drankje maakt de drinker onsterfelijk. Het wordt gemaakt met behulp van de Steen der Wijzen.
Liefdesdrank (VB 384) - drankje dat bedoeld is om iemand verliefd te laten worden.


Mandragora (GK 71) - dit wordt veel gebruikt in diverse tegengiffen. Het wordt gebruikt om mensen, die vervloekt zijn of gedaanteverwisselingen hebben ondergaan, in hun oorspronkelijke staat terug te brengen.


Peperpeppil (GK 93) – deze pil geneest verkoudheid. Er komt dan wel een tijdje stoom uit de oren van de patiënt.
Pijnverlichtende drank (OvF 254) – dit brouwsel helpt goed tegen pijnlijke wonden van sneden. Het is een gele vloeistof gemaakt van een oplossing van gezouten en gezeefde Murtlaptentakels.
Prikkelmix (OvF 510) - dit drankje wordt genoemd bij de les, maar verder is onbekend wat het doet en bevat.


Schoonheidscrème (GK 97) - deze crème wordt geleerd bij de Snelspreuk-methode.
Skelettine (GK 131) – deze drank is een geneesmiddel om botten terug te laten groeien, als die verwijderd zijn. Een pijnlijk proces.
Slinksap (GvA 95) – dit brouwseltje laat iets krimpen tot klein formaat of vroeger stadium (kikker wordt kikkervisje). Het bevat madeliefwortels, schrompelvijg, rups, rattenmilt en een scheutje bloedzuigersap.
Sussapje (OvF 468) - kalmeringsdrankje bij stress.


Tegengif tegen liefdesdrank (HBP 299) - een heldere vloeistof, die de uitwerking van een liefdesdrank teniet doet.


Vergetelheidsdrank (SW 194) - dit wordt op het tentamen behandeld.
Vernuftscherpende toverdrank (VB 385) – dit drankje zorgt ervoor dat je alerter en slimmer wordt. Het bevat fijngestampte mestkevers, gemberwortels en gordeldiergal.
Verouderingsdrank (VB 148) - deze drank laat je uiterlijk wel verouderen, maar een magische leeftijdsgrens laat zich er niet door bedriegen.
Verwarrings- en verdwazingsdranken (OvF 299) - deze dranken wekken heethoofdigheid en roekeloosheid op en bevatten lepelblad, lavas en wilde bertram.
Vitaliserende Alruindrank (GK 109) - dit drankje brengt versteende mensen weer tot leven. Hij bevat in ieder geval Mandragora´s.
Vocht van de Levende Dood (HBP 144) - deze drank werd al in het eerste boek genoemd als Drank van de Levende Dood.


Wisseldrank (GK 120) - deze drank wordt gebruikt om de gedaante van een ander persoon aan te nemen, gedurende een uur. Hij bevat gaasvliegjes, bloedzuigers, wolfsmelk, varkensgras, gemalen hoorn van een Tweehoorn, geraspte huid van een boomslang en een stukje degene, waarin je wilt veranderen.
Wolfsworteldrank (GvA 119 en daarna 265) – deze drank maakt een weerwolf rustiger en niet gevaarlijk en moet gedronken worden in de periode rond volle maan.


Zwelsap (GK 139) - dit drankje zorgt voor het zwellen van datgene, waar het op komt. Het bevat kogelvisogen.


 

© Albus-Perkamentus.nl - Contact