MENU
HOME

BIBLIOTHEEK
- Boeken
- Perkamentus
- Personages
- Verjaardagen personages
- Personen
- Zwerkbalcarrière

BIOSCOOP
- Acteurs
- Andere films van acteurs
- Filmlocaties
- Films
- Verjaardagen

INFORMATIE
- Fabeldieren
- JK Rowling
- Persoonsnamen
- Prof. lessen
- Spreuken
- Toverdranken
- Wegisweg
- Zweinstein
- Zweinsveld
- Zwerkbal

GALERIJ

EN VERDER
- Over de site
- Via-via's
- Contact

RPG
HarryPotterTimes.com

Wegisweg

De Wegisweg is een winkelstraat in het centrum van Londen, waar alleen tovenaars en heksen kunnen komen. Het is er altijd druk met winkelende mensen en tovenaars en heksen komen er vanuit het hele land hun magische boodschappen doen.

De winkels die zich er bevinden zijn de volgende:
· Goudgrijp: dit is de tovenaarsbank. Hij wordt beheerd door kobolden en de kluizen bevinden zich tot diep onder Londen en je kunt je kluis bezoeken met een soort van treintjes, die je naar je kluis brengen. Ze rijden door een doolhof van gangen en men zegt, dat je er nooit de uitgang zelf kunt vinden.

Er hangt dan ook een bord bij de ingang met de volgende tekst:

Treed binnen, vreemdeling, maar sla acht,
Op het lot dat hier de hebzucht wacht.
Wie neemt wat hij niet heeft verdiend
Krijgt een hoge rekening ingediend.
Wie diep in de aarde een schat opspoort,
Die nooit aan hem heeft toebehoord,
Is hierbij gewaarschuwd: dief, u stuit,
Op meer dan alleen de verwachte buit!

· Apothekerij: in deze winkel kun je terecht voor alle ingrediënten, die je nodig kunt hebben in toverdranken.
· Betoverende Beestenbazaar: dit is de dierenwinkel. Hier kun je terecht voor alle soorten dieren, magisch of niet, en ook voor de benodigdheden voor die dieren. De eigenaar heeft ook verstand van enige dierengeneeskunde.
· Braakbals Uilenboetiek: dit is de winkel, waar je alle soorten uilen kunt kopen. Maar natuurlijk alle benodigdheden voor je uil.
· Florian Fanielje´s IJssalon: dit is de beste plek om even bij te komen met een overheerlijk ijsje.
· Guichel en Slemp´s Magische Fopshop: dit was altijd de favoriete winkel van Fred en George Wemel en hun vriend Leo Jordaan: fopartikelen in alle soorten en maten, maar tegenwoordig is het hun concurrent.
· Ketelwinkel: hier verkopen ze alle soorten ketels, verschillende maten, materialen en zelfs zelfroerend en op vouwbaar.
· Klieder en Vlek: dit is de boekenwinkel. De leerlingen kunnen hier al hun schoolboeken kopen, maar ook andere boeken voor tovenaars en heksen hebben ze in voorraad. Soms komt een bekende tovenaar of heks hun boeken signeren.
· Lekke Ketel: dit is het café, waardoor je moet om op de Wegisweg te kunnen komen. Een ontmoetingsplaats dus voor tovenaars en heksen. Het is verder ook een herberg, waar je kunt blijven slapen en eten als je dat wilt.
· Madame Mallekin, Gewaden voor Alle Gelegenheden: in deze winkel kun je je gewaden aan laten meten. Of het nu schoolgewaden of galagewaden zijn, ze hebben het allemaal.
· Olivander: toverstokken voor iedereen al vanaf 382 v. Chr. De allerbeste toverstokken vind je hier.
· Rommelwinkel: in deze winkel verkopen ze allerlei dingen, ook 2e hands.
· Schrijfbenodigdhedenwinkel: hier vind je diverse soorten perkament, veren en inkt.
· Tovertweeling´s Topfopshop: dit is de winkel van Fred en George Wemel. Zij verkopen alles om een ander mee voor de gek te houden. Je kunt het zo gek niet bedenken of zij hebben het. En er komen steeds nieuwe grappen en grollen, want ze ontwikkelen ze zelf.
· Tweede hands gewaden: hier verkopen ze allerlei 2e hands gewaden.
· Zwik en Zwachtel´s Zwerkbalpaleis: alles maar dan ook alles wat je nodig kunt hebben tijdens een potje zwerkbal hebben ze hier. Diverse soorten racebezems, sportgewaden en bescherming hebben ze hier. Maar ook alle bijkomende zaken van de teams, die je favoriet zijn.


 

© Albus-Perkamentus.nl - Contact