MENU
HOME

BIBLIOTHEEK
- Boeken
- Perkamentus
- Personages
- Verjaardagen personages
- Personen
- Zwerkbalcarrière

BIOSCOOP
- Acteurs
- Andere films van acteurs
- Filmlocaties
- Films
- Verjaardagen

INFORMATIE
- Fabeldieren
- JK Rowling
- Persoonsnamen
- Prof. lessen
- Spreuken
- Toverdranken
- Wegisweg
- Zweinstein
- Zweinsveld
- Zwerkbal

GALERIJ

EN VERDER
- Over de site
- Via-via's
- Contact

RPG
HarryPotterTimes.com

Geschiedenis van Zweinstein

Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus Pocus werd meer dan 1000 jaar geleden gesticht door vier vooraanstaande heksen en tovenaars van die tijd. Goderic Griffoendor, Zalazar Zwadderich, Helga Huffelpuf en Rowena Ravenklauw waren degenen, die de basis legden van de enige toverschool van Engeland.
Zij bouwden het kasteel samen, ver van de nieuwsgierige blikken van dreuzels, want het was een tijd, dat magie alom gevreesd werd door gewone mensen en heksen en tovenaars werden vaak vervolgd.

Goderic Griffoendor
Goderic van de stichter van Griffoendor. Een eerlijke man, hij geloofde dat ieder kind dat magische bekwaamheden toonde voor zijn 11de verjaardag toegelaten moest worden op Zweinstein. Goderic hechtte vooral waarde aan durf en moed, omdat hij geloofde dat dat de twee meest deugdzame bekwaamheden waren, die een persoon kon bezitten.

Zalazar Zwadderich
Stichter van Zwadderich. Zalazar was sluw en geslepen, niet zo anders als veel van de studenten in zijn afdeling vandaag de dag. Hij geloofde sterk dat alleen tovenaars van het zuiverste bloed (degenen met een vader en een moeder geboren in zuivere tovenaarsfamilies, en die geen enkel dreuzelerfgoed hadden) toegelaten moesten worden op Zweinstein. Hij hield er helemaal niet van om studenten toe te laten met dreuzelouders, want die vond hij onbetrouwbaar. Zalazar veroorzaakte hierover een grote ruzie met de andere stichters, en het veroorzaakte waarschijnlijk een permanente breuk met Goderic, die leidde tot het vertrek van Zalazar van de school. Voordat hij vertrok echter, creëerde hij, achter de rug om van de andere stichters, een Geheime Kamer, compleet met een gigantisch standbeeld van zichzelf. Hij verzegelde de kamer, zodat niemand die kon openen, totdat zijn echte erfgenaam op school zou komen. Alleen de erfgenaam kon de horror, die in de kamer verborgen was, vrijlaten en de school zuiveren van hen die het niet waard waren er te studeren.

Helga Huffelpuf
Een aardige en warme vrouw, Helga was de stichter van de Huffelpuf afdeling. Er is over haar niet veel bekend, maar we nemen aan dat zij eenheid bracht (of probeerde te brengen) op Zweinstein. De waarden die een persoon moet bezitten om in Huffelpuf gesorteerd te worden, zijn loyaliteit en geduld boven alles.

Rowena Ravenklauw
De stichter van de Ravenklauw afdeling, Rowena was een scherpzinnige en slimme vrouw. Intellect is een gewaardeerde eigenschap voor studenten van Ravenklauw. Hierdoor is het waarschijnlijk dat Rowena Zweinstein wilde maken tot de beste toverschool van de wereld, door die kinderen les te geven met de meeste capaciteiten. Rowena hechtte zonder twijfel scholing als een waardevol pluspunt, en concentreerde zich op het belang van het onderwijzen van jonge tovenaars en heksen in al het mogelijke om ze voor te bereiden op een leven in de volwassen toverwereld.

Nadat Zweinstein gebouwd was, werkten de stichters samen in de school voor vele jaren. Echter, de druk van Zalazar om alleen puurbloed tovenaars toe te laten, beïnvloedde de andere drie stichters, maar geen erger dan Goderic. Zalazar verliet Zweinstein uiteindelijk na een hoogoplopende ruzie met Goderic over dit onderwerp, en hij kwam nooit terug.

 

© Albus-Perkamentus.nl - Contact