MENU
HOME

BIBLIOTHEEK
- Boeken
- Perkamentus
- Personages
- Verjaardagen personages
- Personen
- Zwerkbalcarrière

BIOSCOOP
- Acteurs
- Andere films van acteurs
- Filmlocaties
- Films
- Verjaardagen

INFORMATIE
- Fabeldieren
- JK Rowling
- Persoonsnamen
- Prof. lessen
- Spreuken
- Toverdranken
- Wegisweg
- Zweinstein
- Zweinsveld
- Zwerkbal

GALERIJ

EN VERDER
- Over de site
- Via-via's
- Contact

RPG
HarryPotterTimes.com

Harry Potters Zwerkbalcarrière

Harry Potter ging naar Zweinstein, nadat hij erachter was gekomen, dat hij een tovenaar was. Hij was bang, dat hij heel ver achter zou liggen op de andere leerlingen, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn.
Bij zijn eerste vliegles kwam hij erachter, dat hij talent had voor vliegen. Hij ving immers in een zeer indrukwekkende duikvlucht de geheugensteen van Marcel, die Draco weggegooid had. Ook professor Anderling had dit gezien en omdat ze nog een zoeker nodig hadden bij Griffoendor, de afdeling, waar Harry bij hoorde, vond ze dat Harry dat maar moest worden, terwijl normaal eerstejaars leerlingen niet in het zwerkbalteam mochten.
En zo geschiedde.
 
Harry werd zoeker bij het zwerkbalteam van Griffoendor en de spelregels werden hem uitgelegd door Olivier Plank, de aanvoerder van het team. Hij legde Harry uit, dat zwerkbal een spel was, dat op bezems gespeeld werd. Een team bestaat uit zeven spelers. Drie jagers, die de slurk (zo heet die bal, hij is de grootste van de vier ballen, waarmee zwerkbal gespeeld wordt) door één van de drie gouden hoepels op palen van de tegenstander moeten gooien. Dat levert tien punten op. Eén wachter verdedigt de hoepels. Twee drijvers moeten proberen met hun knuppels twee beukers (zo heten twee andere, kleinere ballen) van de eigen spelers weg te slaan en naar de spelers van het ander team toe te slaan. Verder is er nog één zoeker, die moet proberen de kleinste bal te vangen. De kleinste bal is een gouden met vleugeltjes, die moeilijk te zien is, en die de snaai genoemd wordt. Als de snaai gevangen wordt, is de wedstrijd afgelopen en krijgt het team, waarvan de zoeker de snaai heeft gevangen, er nog honderdvijftig punten bij. Harry snapte de spelregels en zo werd hij zoeker van Griffoendor.
Hij kreeg van professor Anderling een Nimbus 2000, de beste bezem van dat moment.
 
Hij deed het heel goed en in de eerste wedstrijd tegen Zwadderich ving hij de snaai in zijn mond en wonnen ze de wedstrijd.
De tweede wedstrijd tegen Huffelpuf wonnen ze ook en daardoor stonden ze voor Zwadderich.
De laatste wedstrijd echter lag Harry op de ziekenzaal en zonder hem had Ravenklauw gewonnen en grepen ze naast de zwerkbalbeker.
 
Het tweede jaar begon het zwerkbal weer met een wedstrijd tegen Zwadderich. De nieuwe zoeker van Zwadderich was Draco en zijn vader had het hele teams nieuwe bezems gegeven, en wel de beste van dat moment: Nimbus 2001. Tijdens die wedstrijd was er een beuker, die betoverd was door Dobby, en die Harry steeds achterna zat. Ondanks die beuker en de snellere Nimbus 2001 wist Harry de snaai toch weg te vangen voor Draco´s neus, waardoor ze wonnen.
De verdere wedstrijden van dat jaar werden afgelast vanwege de gebeurtenissen in dat jaar.
 
Het derde jaar zou het zwerkbal ook weer beginnen met een wedstrijd tegen Zwadderich, maar door een smoesje van Draco, dat hij niet kon spelen, terwijl het heel slecht weer was, speelden ze tegen Huffelpuf. Harry kon heel moeilijk zien, omdat het erg regende, maar door een spreuk van Hermelien bleef de regen niet meer op zijn bril zitten. Het was een verschrikkelijke wedstrijd door de regen en de harde wind. Toen Harry de snaai zag en eropaf stormde op zijn bezem, was er plotseling een hele groep dementors op het veld gekomen. Harry viel bewusteloos van zijn bezem en zijn bezem waaide door de harde wind weg in de beukwilg, die er niets van over liet. Ze verloren de wedstrijd.
Van Sirius Zwarts, zijn peetvader kreeg Harry een nieuwe bezem, een Vuurflits, de beste bezem van dat moment.
De tweede wedstrijd was tegen Ravenklauw en die wonnen ze met gemak.
De laatste wedstrijd tegen Zwadderich moest Harry goed op de score letten, want ze konden de beker alleen winnen, als hij de snaai ving, terwijl ze met meer dan vijftig punten voor stonden. En dat gebeurde natuurlijk. Ze wonnen de wedstrijd én de zwerkbal beker.
 
In het vierde jaar werd er geen zwerkbal gespeeld, omdat er het toverschooltoernooi werd gehouden.

In het vijfde jaar speelden ze de eerste wedstrijd tegen Zwadderich en Harry vond het erg spannend, omdat zijn beste vriend Ron nu wachter was geworden. Hij hield geen enkele bal tegen, maar ze wonnen de wedstrijd toch. Daarna kwamen Harry, George en Fred in gevecht en werden daardoor uit het team geband.
Daarmee eindigde op dat moment zijn zwerkbalcarrière en het is maar de vraag of hij ooit nog terug komt bij een zwerkbalteam?


 

© Albus-Perkamentus.nl - Contact